© Erik Franssen
© Erik Franssen

2010-2011 / Het Boek van Alle Dingen (Theater Gnaffel)

Beeldende theatervoorstelling met poppen (7+)

 

Wat doe je als je moeder elke dag huilt? Of wanneer er honderden kikkers op je af komen en je vader je met de pollepel slaat? Zou je dan bang zijn? De negenjarige Thomas, die opgroeit in een streng en gelovig gezin, schrijft gewoon alles op. Zo krijgt alles wat fijn is én wat vervelend is een plek in zijn ‘boek van alle dingen’.


Thomas houdt zich ook staande door vast de houden aan één grote wens: ‘Ik wil gelukkig worden’. Maar ja, hoe word je gelukkig? De buurvrouw, die eigenlijk een heks is, weet het: ‘Je moet niet meer bang zijn’, zegt ze.  Ja ja, zij heeft makkelijk praten. Maar Thomas is niet bang voor haar, dat helpt. En hij krijgt ook onverwacht hulp van boven, want de engelen zijn dol op hem. Wat staat hem nu nog in de weg? Niets. Toch?


Het boek van alle dingen is gebaseerd op het gelijknamige boek van Guus Kuijer. Het werd in 2005 bekroond met de Gouden Griffel en de Gouden Uil. De inspiratiebron voor een indrukwekkende en verstilde voorstelling die licht van toon is zonder het drama uit de weg te  gaan.

Het Boek van Alle Dingen in de pers:

 

  • 'Gnaffel, in de regie van Rob Vriens, overtreft zichzelf met subtiele poëzie in een belangwekkend tragisch verhaal dat eindigt met een feestje'. De Stentor

Resensies:

De Stentor, 11-01-2010.pdf
Adobe Acrobat document 211.9 KB
De Telegraaf, 14-01-2010.pdf
Adobe Acrobat document 140.6 KB

Regie: Rob Vriens Tekst: Guus Kuijer | Spel & poppen: Elout Hol, Marlyn Coetsier | Muziek: Wim Selles | Decor: Thierry van Raaij