© Noa Verhofstad
© Noa Verhofstad

2014/2015 In de maneschijn Tg. Winterberg

 Helena woont in een atelier op een blauwe wolk. Ze is dromenmaakster en maakt samen met haar hondje Pepe de dromen voor de mensen beneden. Hun atelier staat vol droomdeeltjes: prinsessen, monsters, draken, zeemeerminnen, skeletten, astronauten en piraten. Via een magische buis glijden de dromen naar de mensen. Maar Helena zelf slaapt nooit. Ze wordt moe. En op een dag stopt Helena met werken en valt ze in een hoekje in slaap. De mensen dromen dan alleen nog maar rare dromen. In het atelier heerst paniek. Niemand weet meer wie nu wélke droom moet dromen. Als Pepe nou eens iemand vindt die hem kan helpen. Kunnen de dromen dan gered worden?

  

In de Maneschijn  (4+) is een poëtisch, magisch en lichtvoetig belevingsverhaal voor iedereen die wel eens bang is in het donker.

 

De voorstelling ging op 23 november 2014 in premiere en speelde 12 april 2015 in de Nederlandse en Belgische theaters. 

In de maneschijn zal in september 2016 in reprise gaan. Hou de website in de gaten voor meer informatie

 

Het volledige speeloverzicht zal in 2016 op de website verschijnen

 

 Credits

 Concept & idee: Marlyn Coetsier Tekst & regie: Rob Vriens │ Spel: Rik Engelgeer, Thijs Miedema/ MArlyn Coetsier en Jeroen van Venrooij│ Decor & kostuums: Marlies Schot Muziek: Joost Belinfante 

Poppen: Marlyn Coetsier en diverse kunstenaars Lichtontwerp: Maarten Verheggen Techniek: Gerran Kroes Film & fotografie: Ilja Lammers Flyerontwerp: Noa Verhofstad & O.K. Parking Productieleiding: Kim Eldering Zakelijk leiding: Johanna Somers Verkoop & tourplanning: Els Hazenbos Marketing & publiciteit: Yara van der Putte, Hielkje Bunnik Bureauzaken & tourbegeleiding: Marina de Groot.

 

 

Recensies

 "Prachtig vormgegeven. Hier is een ding duidelijk: de decor- en poppenmakers van Tg. Winterberg zijn niet over een nacht ijs gegaan."

 

"De voorstelling is lieflijk en geruststellend. De toeschouwers worden met een dik donzen dekbed toegedekt."

 De Theaterkrant (Pieter Rings, 2014) ****

 

"De scene waarin de droomfiguren in Helena's droom komen om haar wakker te maken, is adembenemend mooi."

 Kindertheatergids (Maia van der Meer, 2014)

 

"Een fijne voorstelling met een feest aan oogstrelende beelden en toveranimaties"

 Volkskrant (Annette Embrechts, 2014) ****

Scene foto's © Ilja Lammers

poppenfoto's © Marlyn Coetsier & Nanny Coetsier

Poppen met dank aan

 Marlyn Coetsier│ Isabel Alonso Pola  Ellen van den Berg Cynthia Borst  Aafke BuringhAnne Dronkers Jogchem Jalink Liesje Knobel Sanne LipsStans Lutz Sarah Nixon Marlieke Reusink- Schoorl  Sibel Sahin Rieks SwarteTim Velreads.