© Erik Franssen
© Erik Franssen

2009 / L’enfant et les Sortilège (Gnaffel i.s.m. Nederlands Philharmonisch Orkest)

Kinderconcert in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam (7+)

 

Het Nederlands Philharmonisch Orkest voert in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor, theatergroep Gnaffel en kinderkoor De Kickers de kinderopera L’enfant et les sortilèges van Maurice Ravel uit, in het Concertgebouw in Amsterdam.

 

Als er één kindvriendelijke opera is, dan is het wel L’enfant et les sortilèges van Maurice Ravel. Het korte werk gaat over een kind dat nogal boos is omdat hij straf heeft gekregen van zijn moeder, en daarom alles wat hij tegenkomt in zijn kamer kapotmaakt. Maar dan komen de dieren en voorwerpen tot leven, en leren hem een stevig lesje.

 

Het Limburgs Symfonie Orkest voerde de opera eerder dit jaar op onder leiding van Ed Spanjaard. Maar dat was nog in een vrij serieuze setting. Het Nederlands Philharmonisch Orkest wil er een echte familievoorstelling van maken, voor zeven jaar en ouder.

 

Daarvoor heeft het orkest voor een tweede maal samenwerking gezocht met theatergroep Gnaffel. In 2006 verzorgde Gnaffel poppenspel bij het kinderconcert Roodkapje, nu zal het weer door middel van levensgrote poppen de opera tot leven wekken.

Muzikale leiding: Wayne Marshall | Muziek: Het Nederlands Philharmonisch Orkest | Solorollen: Het Nederlands Kamerkoor | Koorpartijen: Het Nederlands Kamerkoor en kinderkoor De Kickers | Regie poppenspel: Rob Vriens | Poppen & spel: Elout Hol en Marlyn Coetsier