2014  Ocho Cartas (projectweek Artez muziektheater)

OCHO CARTAS

Immer de jouwe.

Immer de mijne.

Immer van elkaar.

 

(Ludwig van Beethoven 1770-1821)

 

Een onderzoek van het eerste jaar muziektheater naar beeldendtheater met poppen en tango, aan de hand van liefdesbrieven.

 

Zolang de mens kan schrijven, schrijft zij brieven naar elkaar. Woorden van liefde, woorden vol verwachting, tomeloos verlangen, hoopvol en zoet. Met een ganzenveer, bic-pen, potlood of  met de typemachine.

Maar ook brieven vol bittere haat, verdriet, dronken woorden en verloren leugens.

Het is als een tango;  geven en ontvangen, aantrekken en afstoten, verleiden en loslaten.

 

Via luchtpost, email, whatsapp, sms, of postduif; ergens zit de schrijver en vertrouwd zijn gedachten aan het papier. En ergens in de wereld ontvangt iemand, de envelop met daarin zijn woorden.

Als inspiratie doken wij in de geschiedenis van de Liefdesbrief. Brieven van wereldleiders, poëten, componisten en wetenschappers maar ook de woorden uit onze eigen brieven collectie.   

 

Lieve Nadine

Ik ben verliefd op jou. Ik vind je leuk. Het lijkt mij leuk om een keer samen buiten te spelen. Ook lijkt het mij leuk om samen een keer in de bouwhoek te spelen , met jou. Ik heb van Sinterklaas het kasteel van Playmobil gehad, zullen we daar samen mee spelen? Dan mag je tussen de middag bij mij spelen. Bedankt en ik zie je weer in de klas!

Bart X

 

Ps. Wil je verkering met mij?

 

Composities:  van Kaspar Foehroes en Mareike Lenz  │Concept, poppen & begeleiding: Marlyn Coetsier │