©Harmen van Straaten
©Harmen van Straaten

2015-2016 Tg. Winterberg

 

Sterrenwachter

 

Een grappig, ontroerend en hartverwarmend verhaal over zelf doen, sterren en koppige stenen.

 

Sterrenwachters zijn eigenaardige wezens die ervoor zorgen dat de sterren aan de hemel gloeien. Niemand heeft ze ooit gezien, tot nu…

Vandaag is een bijzondere dag voor sterrenwachter Muk, want hij is jarig. De zon is nog niet verdwenen of Muk staat al te stuiteren van ongeduld. Zijn vader heeft een mooi ingepakte doos in z’n handen, met daarin een grijze steen. Deze steen zal zijn eigen ster moeten worden, die morgen aan de hemel zal fonkelen. Maar hoe werkt dat? Hoe wordt een simpele steen, een ster?

'Sterrenwachter' is een voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar over proberen, vallen, opstaan, na-apen, volhouden, totdat: het lukt.

 

'Sterrenwachter' wordt gespeeld in yurt-tent. Een intieme plek waar je vlak bij de speler en poppen zit, om zo met Muk op avontuur te gaan en samen languit op je rug naar de sterrenhemel te kijken.

 

 Credits

Concept & idee: Tg. WinterbergRegie: Job Raaijmakers│Tekst & boek: Mark Haayema │ Spel & poppen: Marlyn Coetsier │ Decor & kostuum: Marlies Schot  Muziek: Joeri de Graaf │Tent: Michiel Slee producties│Lichtontwerp: Maarten Verheggen │ Productie: Kim Elderink │Teaser: Ilja Lammers │Flyerbeeld: Harmen van Straaten │ Flyerontwerp: studio VDS│Producent: STIP theaterproducties. 

 

Sterrenwachter gaat seizoen 2016/2017 in reprise

Scene Foto's © Rik Engelgeer